Zeilvakantie vanuit Enkhuizen naar Lemmer

Een zeilvakantie vanuit Enkhuizen naar Lemmer is een plaats in Friesland gelegen tussen het IJsselmeer en de Friese Meren. Lemmer is dus eigenlijk een havenstad en daardoor een geweldig vakantiegebied voor watersporters. In Lemmer is naast watersport echter nog meer te doen;

BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN LEMMER

Lemmer heeft nog oude gemalen en sluizen. Het Woudagemaal uit 1920 staat op de UNESCO-monumentenlijst. Ook de historische Lemstersluis is uw bezichtiging zeker waard. Naast de sluis bevindt zich een dienst-huis en twee opvallende woningen. Het geheel werd gebouwd tussen 1884 en 1887. Van hieruit kunt u eveneens de Vuurtoren goed zien.

MUSEA

Lemmer is een cultuurstad en biedt het podium aan twee interessante musea.
Watersporters kunnen hun hart ophalen in het Duikmuseum aan de Kadijk. Hier leer je alles over de geschiedenis van de watersport. Er is bovendien een collectie van primitieve en moderne uitrustingen te bewonderen.
Liefhebbers van motorrijden zijn verderop in het Indian Motorcycle Museum aan het juiste adres.

TERRASJES AAN HET WATER

Wilt u het uitje compleet maken met een heerlijk hapje en drankje? Dan heeft u in deze Friese stad volop keuze. Schuif gezellig aan een  terras aan het water. Beachclub Lemmer heeft een prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Bij de Eerste Aanleg bij jachthaven Tacozijl heeft u goed zicht op de scheepvaart. Deze jachthaven is namelijk gelegen bij de verbinding tussen Lemmer en de Grote Brekken.

STRAND AAN HET IJSSELMEER

Je zou het wellicht niet verwachten, maar Lemmer heeft een eigen strand aan het IJsselmeer. Op het strand vinden jaarlijks grote evenementen plaats zoals: Skûtsjesilen en Ahoy.
In de zomer kan je er genieten van een heerlijk dagje aan het strand en tenslotte zien hoe de zon langzaam in het water zakt.

HET IJSSELMEER EN DE FRIESE MEREN

Het water heeft natuurlijk van oudsher een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Zowel op het IJsselmeer als de Friese Meren rondom Lemmer varen talloze zeiljachten en andere pleziervaartuigen. Wil je graag een zeilboot huren? Zeilbotenverhuur Windkracht 5 heeft een goed onderhouden vloot met moderne Bavaria zeiljachten. De zeilvakantie van Enkhuizen naar Lemmer kan beginnen U vaart zo vanuit de Compagnieshaven Enkhuizen met windkracht 5 naar Friesland.